Den 6 oktober bjöd Branschföreningen för Onlinespel in till ett lunchseminarium där Copenhagen Economics presenterade sin rapport som undersöker vilken skattesats på onlinespel som kombinerar en hög kanalisering, det vill säga att en stor andel av svenskarnas spelande online görs inom licenssystemet, med goda skatteintäkter. Rapporten gör dels en internationell utblick som belyser vilka lärdomar som kan göras från andra länder som infört licenssystem – framförallt om hur skattesatsen påverkar kanalisering och skatteintäkter – dels undersöker rapporten hur särskilda marknadsförhållandena i Sverige kan förväntas påverka kanalisering och skatteintäkter – specifikt hur spelbolagen och svenska konsumenter kan förväntas agera under olika skattesatser.

Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson AB, medverkade även och kommenterade rapportens slutsatser.

Om du inte hade möjlighet att närvara kan du ta del av seminariet i sin helhet nedan.

Ladda ner hela rapporten

Den 6 oktober bjöd Branschföreningen för Onlinespel in till ett lunchseminarium där Copenhagen Economics presenterade sin rapport som undersöker vilken skattesats på onlinespel som kombinerar en hög kanalisering, det vill säga att en stor andel av svenskarnas spelande online görs inom licenssystemet, med goda skatteintäkter. Rapporten gör dels en internationell utblick som belyser vilka lärdomar som kan göras från andra länder som infört licenssystem – framförallt om hur skattesatsen påverkar kanalisering och skatteintäkter – dels undersöker rapporten hur särskilda marknadsförhållandena i Sverige kan förväntas påverka kanalisering och skatteintäkter – specifikt hur spelbolagen och svenska konsumenter kan förväntas agera under olika skattesatser.

Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson AB, medverkade även och kommenterade rapportens slutsatser.

Om du inte hade möjlighet att närvara kan du ta del av seminariet i sin helhet nedan.

Ladda ner hela rapporten