Branschföreningen för Onlinespels, generelsekreterare Gustaf Hoffstedt har skrivit en debattartikel som den 7 december 2017 publicerades i Svenska Dagbladet. I artikeln menar Gustaf Hoffstedt att förslagen från AB Svenska Spel och Riksidrottsförbundet för att komma åt försöken till matchfixning inom svensk idrott är missriktade.

Sveriges problem med matchfixning är störst i de högre divisionerna i fotboll. De som ropar på förbud mot spel på matcher i lägre divisioner samt på enskilda matchhändelser silar mygg och sväljer kameler.

Hoffstedt menar att den spellicensutredning som inom kort väntas presenteras är en nyckel till att komma åt problemen.

Spellicensutredningen har uppvisat en imponerande förmåga till oavhängighet i relation till starka särintressen och kravlistor. Nu är det upp till regering och riksdag att visa samma styrka. Genom att kanalisera sportvadslagning till det svenska licenssystemet – och därtill i lag anta den av utredningen föreslagna kriminaliseringen av spelfusk – kan Sverige äntligen ta i med hårdhandskarna mot dem som fördärvar glädjen och spänningen i sporten och spelet.

Läs debattartikeln i sin helhet här.