Med anledning av Jens Littorins och Magnus Svennungssons bok om matchfixning skrev Branschföreningen för Onlinespels generalsekreterare den 27 mars en debattartikel på dagensjuridik.se.

I debattartikeln skriver Hoffstedt att det är i de högre serierna i herrfotbollen som problemet är som störst och att det typiska sättet att spela på fixade matcher är att lägga sitt vad hos ett spelbolag utanför EU:s kontroll, vanligen i Asien.

Hoffstedt lyfter fram att all kraft bör riktas mot att säkra införandet av det spelfuskbrott som riksdagen sannolikt beslutar om senare i vår. I skrivande stund är matchfixning i sig alltså inte ens ett brott, men förhoppningsvis får vi en ändring på det redan i år.

Vidare skriver Hoffstedt att samarbetet mot matchfixning ytterligare bör utvecklas, inte enbart mellan spelbolagen och de rättsvårdande myndigheterna, utan också tillsammans med idrottsrörelsen.

Debattartikeln finns att läsa i sin helhet på dagensjuridik.se