Branschföreningen för Onlinespel (BOS) lämnar idag in sitt remissyttrande på Spelinspektionens föreslagna föreskrifter, vilka har till syfte att motverka matchfixning.

BOS lämnar in dels ett eget yttrande, dels en extern rapport från det brittiska konsultbolaget H2 Gambling Capital.

I korthet lyfter bägge dokumenten fram det faktum att eventuella restriktioner att erbjuda efterfrågade spelprodukter för svensklicensierade spelbolag kommer att främja matchfixning, eftersom vadslagningen då kommer att drivas ut ur licenssystemet till den gråa och svarta spelmarknaden.

– Det är nu angeläget att Spelinspektionen tar till sig dessa fakta och drar tillbaka de föreslagna restriktionerna för svensklicensierade spelbolag. Dessa bolag samarbetar med varandra och med rättsvårdande myndigheter för att bekämpa matchfixning. Om svensklicensierade spelbolag inte tillåts erbjuda och övervaka den vadslagning som sker gör sig kampen mot matchfixning blind. Vi kommer helt enkelt inte att se vad som händer där ute och eventuell manipulation kommer att passera obemärkt, säger Gustaf Hoffstedt.

2020-02-14
Gustaf Hoffstedt
Generalsekreterare, Branschföreningen för Onlinespel
0708-18 28 21