Branschföreningen för Onlinespel (BOS) överlämnar idag sitt remissyttrande till Finansdepartementet om dess föreslagna åtstramningar för spelreklam. Regeringen föreslår att spelreklam ska gå från att regleras utifrån ett krav på måttfullhet till särskild måttfullhet.

Branschföreningen för Onlinespel – BOS – ställer sig kritisk till förslaget och uppmanar regeringen att dra tillbaka det.

– Det här är ännu ett förslag från regeringen som spelar de i Sverige olicensierade spelbolagen rakt i händerna. De svensklicensierade spelbolagens trumfkort gentemot de olicensierade har varit möjligheten att marknadsföra sig och på så vis kanalisera spelkonsumenterna in till det trygga svenska licenssystemet. Om möjligheten att göra det försvåras ytterligare kommer läckaget ut ur det svenska licenssystemet – redan idag läcker 25 procent av omsättningen för onlinekasino ut ur licenssystemet – att sjunka till än mer kritiskt låga nivåer. I konsumentskyddets namn måste detta förslag dras tillbaka, säger Gustaf Hoffstedt.

Länk till BOS remissyttrande.