Branschföreningen för Onlinespel (BOS) välkomnar beslutet att finansmarknadsminister Niklas Wykman förordnas ansvaret för spelpolitiken i regeringen.

– Vi ser fram emot att föra en diskussion med Niklas Wykman om hur spelpolitiken bäst kan utvecklas i Sverige. Vi kommer att ha tre viktiga budskap i de diskussionerna. För det första måste de licensierade spelbolagen värnas på bekostnad av de olicensierade. För det andra bör staten koncentrera sig på att stifta lagar som vi andra ska följa snarare än att själv agera kommersiellt spelbolag, och för det tredje vore det välkommet om Wykman som den förste ministern i någon regering vågar lyfta spelindustrins viktiga näringspolitiska betydelse för Sverige och Europa, säger Gustaf Hoffstedt.

Gustaf Hoffstedt
Generalsekreterare, BOS
0708 18 28 21
www.bos.nu