Keno- och Lottodragningarna i TV4 har efter en anmälan från Branschföreningen för Onlinespel (BOS) fällts i Granskningsnämnden. Nämnden instämmer i BOS uppfattning att dragningarna i tv-kanalen är reklam. Reklam måste anmälas med annonssignatur och spelreklam måste innehålla särskild konsumentskyddsinformation, vilket de nu fällda inslagen har saknat.

Mer info om Granskningsnämnden beslut här

– Vi välkomnar Granskningsnämndens beslut. Det är ett viktigt steg mot en trygg och säker spelmarknad. Spel är inte vilken vara som helst. Det är viktigt att tv-tittaren förstår att ett reklaminslag är just ett reklaminslag med ett kommersiellt syfte, och inte ett redaktionellt inslag. Det är också viktigt att obligatorisk konsumentsskyddsinformation kommuniceras tydligt, däribland att 18-årsgräns gäller och vart man kan vända sig om man är oroad över sitt spelande, säger Gustaf Hoffstedt.