Expressen publicerade tisdagen den 6 februari debattartikeln ”Ingen gillar spelreklam – men den är faktiskt viktig” signerad Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare, Branschföreningen för onlinespel. I artikeln argumenterar Hoffstedt mot att det politiska styret över Stockholms kollektivtrafik SL har meddelat att det tänker förbjuda reklam för spel om pengar online.

Enbart spelreklamen inbringar enligt SL:s egna beräkningar drygt 20 miljoner kronor per år. Tillsammans med föreslagna reklamförbud mot andra produkter och tjänster som misshagar det politiska styret, kan SL:s intäktsförlust överstiga 50 miljoner kronor per år. Det är förlorade pengar som antingen leder till höjda biljettpriser eller uteblivna satsningar i Stockholms kollektivtrafik.

Gustaf Hoffstedt argumenterar i artikeln mot det politiska styrets förslag och lyfter bland annat att annonsering i kollektivtrafiken hjälper konsumenten att navigera bland licenserade spelbolag och stärka kanaliseringen.

Det är principiellt allvarligt när regionpolitikerna i Stockholm nu sätter sig över beslut som fattats i det som ska vara Sveriges enda lagstiftande församling: riksdagen.”, säger Gustaf Hoffstedt.

Läs artikeln här